Salată de iarnă cu sos de muştar

 salata de iarna

Ieri am făcut salata aceasta. Eu îi zic „salată de iarnă”, dar s-ar putea să aibă şi alte denumiri.

Reţeta o am de la o colegă de serviciu şi mi se pare o alternativă foarte bună pentru murături. Este foarte bună lângă o friptură iarna şi nu prea îţi mai trebuie garnitură lângă.

Se face cam aşa:

1 kg gogoşari curăţaţi

1 kg gogonele

1 kg morcovi curăţaţi

Legumele se toacă în cubuleţe mici, ca pentru salata de boeuf. Eu le-am ras pe toate, dar mai se pot toca şi la robot.

Apoi se fierb, încât să fie cam pe jumătate pătrunse, în următoarea soluţie:

3 căni apă

2 căni oţet

1 cană zahăr

1 lingură cu vârf de sare

Legumele se fierb în aceeaşi soluţie, dar pe rând, în următoarea ordine: gogoşari, gogonele, morcovi. Se scurg şi se lasă să se răcească.

Când s-au răcit, se amestecă cu următorul sos-maioneză:

1 borcan de muştar

300 ml ulei

Din această maioneză se mai opresc căteva linguri.

Se amestecă totul şi se pune în borcane. Pe deasupra se unge cu maioneza rămasă.

Se păstrează foarte bine într-un loc rece.

Eu am făcut cantitatea dublă şi mi-au ieşit cam 6 borcane mari.

Etichete: , , , , , , , ,

8 Răspunsuri to “Salată de iarnă cu sos de muştar”

  1. victoriacus Says:

    mama e buna e asta.Stiu si eu reteta de la mama mea.O mancam pe paine ca pe zacusca.

  2. ellada Says:

    Bonsoir Dana.
    ta recette m’intéresse beaucoup, tu peux la mettre en français.
    Bonne semaine.

    • gradinaritdupaureche Says:

      🙂 Bien sur.
      Je vais essayer d’etre claire. Si tu ne comprends quelque chose, demandes-moi encore!

      C’est une salade pour l’hiver.
      On a besoin de: 1 kilo piments tomates, 1 kilo carottes, 1 kilo tomates vertes.
      On hache les legumes.
      On cuit les legumes, tour a tour, dans cette solution: 3 tasses d’eau, 2 tasses de vinaigre, 1 tasse de sucre, 1 cuillere de sel.
      On les cuit a moitie et puis on les laisse a s’ecouler et a refroidir.
      On prepare une sauce de 200-300g moutarde et 300ml huile…comme la mayonnaise.
      On melange tout. On met la salade dans des pots et au-dessus on met encore une faible pellicule de sauce.

      Cette salade, je la trouve delicieuse comme garniture a cote d’un roti, par exemple… et elle se conserve tres bien tout l’hiver dans un endroit froid.

      J’ai double la quantite et j’ai reussi a faire 6 grands pots.

      Dis-moi comment tu l’as trouve!
      Bonne semaine!

  3. maryanne Says:

    si mie imi place salata asta de iarna.Am facut-o si eu cativa ani la rand,dar de la un timp,sa-mi fie rusine,m-am lenevit.E delicoasa langa friptura si nu mai e nevoie de garnitura.E laborioasa,dar e f gustoasa si plina de vitamine in plina iarna.

  4. ellada Says:

    Je n’ai plus de tomate verte, mais je vais garder cette recette pour l’année prochaine. Et je t’en donnerai des nouvelles.
    Merci beaucoup.
    Bonne journée a toi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: