Ieri am făcut salata aceasta. Eu îi zic „salată de iarnă”, dar s-ar putea să aibă şi alte denumiri.
Reţeta o am de la o colegă de serviciu şi mi se pare o alternativă foarte bună pentru murături. Este foarte bună lângă o friptură iarna şi nu prea îţi mai trebuie garnitură lângă.
Se face cam aşa:
1 kg gogoşari curăţaţi
1 kg gogonele
1 kg morcovi curăţaţi
Legumele se toacă în cubuleţe mici, ca pentru salata de boeuf. Eu le-am ras pe toate, dar mai se pot toca şi la robot.
Apoi se fierb, încât să fie cam pe jumătate pătrunse, în următoarea soluţie:
3 căni apă
2 căni oţet
1 cană zahăr
1 lingură cu vârf de sare
Legumele se fierb în aceeaşi soluţie, dar pe rând, în următoarea ordine: gogoşari, gogonele, morcovi. Se scurg şi se lasă să se răcească.
Când s-au răcit, se amestecă cu următorul sos-maioneză:
1 borcan de muştar
300 ml ulei
Din această maioneză se mai opresc căteva linguri.
Se amestecă totul şi se pune în borcane. Pe deasupra se unge cu maioneza rămasă.
Se păstrează foarte bine într-un loc rece.
Eu am făcut cantitatea dublă şi mi-au ieşit cam 6 borcane mari.
Etichete: gogonele, gogosari, maioneza, morcovi, muraturi, mustar, otet, salata boeuf, salată de iarna
16 Octombrie 2010 la 20:46 |
mama e buna e asta.Stiu si eu reteta de la mama mea.O mancam pe paine ca pe zacusca.
16 Octombrie 2010 la 23:28 |
Mie mi se pare ca seamana c salata de boeuf, mai lipseste cartoful.
17 Octombrie 2010 la 16:02
La gust??? Mie nu 🙂
18 Octombrie 2010 la 21:07 |
Bonsoir Dana.
ta recette m’intéresse beaucoup, tu peux la mettre en français.
Bonne semaine.
18 Octombrie 2010 la 22:43 |
🙂 Bien sur.
Je vais essayer d’etre claire. Si tu ne comprends quelque chose, demandes-moi encore!
C’est une salade pour l’hiver.
On a besoin de: 1 kilo piments tomates, 1 kilo carottes, 1 kilo tomates vertes.
On hache les legumes.
On cuit les legumes, tour a tour, dans cette solution: 3 tasses d’eau, 2 tasses de vinaigre, 1 tasse de sucre, 1 cuillere de sel.
On les cuit a moitie et puis on les laisse a s’ecouler et a refroidir.
On prepare une sauce de 200-300g moutarde et 300ml huile…comme la mayonnaise.
On melange tout. On met la salade dans des pots et au-dessus on met encore une faible pellicule de sauce.
Cette salade, je la trouve delicieuse comme garniture a cote d’un roti, par exemple… et elle se conserve tres bien tout l’hiver dans un endroit froid.
J’ai double la quantite et j’ai reussi a faire 6 grands pots.
Dis-moi comment tu l’as trouve!
Bonne semaine!
19 Octombrie 2010 la 09:01 |
si mie imi place salata asta de iarna.Am facut-o si eu cativa ani la rand,dar de la un timp,sa-mi fie rusine,m-am lenevit.E delicoasa langa friptura si nu mai e nevoie de garnitura.E laborioasa,dar e f gustoasa si plina de vitamine in plina iarna.
22 Octombrie 2010 la 19:54 |
Imi place la nebunie, dar nu mi s-a parut asa de greu de facut.
20 Octombrie 2010 la 10:32 |
Je n’ai plus de tomate verte, mais je vais garder cette recette pour l’année prochaine. Et je t’en donnerai des nouvelles.
Merci beaucoup.
Bonne journée a toi.