Bulion

Zilele astea văd roşu în faţa ochilor.

Am făcut din roşiile care s-au copt bulion.

Când am tăiat roşiile am mai strâns şi ceva seminţe pentru la anul.

rosii pentru seminte

Mi-au ieşit 7 l de bulion.
Nu am avut maşină specială de făcut aşa ceva. Eu storc roşiile la storcătorul de fructe de la robotul de bucătărie. A mai scăpat câte o sămânţă, dar la fel am făcut anul trecut şi nu s-a stricat bulionul.

bulion

Muncă multă, dar rămân cu plăcerea de a-l mânca … fiindcă este făcut de mine.

Etichete: , , , ,

7 Răspunsuri to “Bulion”

  1. Alexandra Says:

    Buna, Dana! Muncesti cu spor, vad! Frumoasa recolta, harnica gospodina! care va sa zica bulionul se poate tine si in sticle de plastic? De ce aveam eu impresia ca merge numai in sticle de sticla? Intreb pentru ca de maine intru si eu la munca, adica la facut conservaraie, off, pe caldura asta, e tocmai ce-mi lipsea!

  2. gradinaritdupaureche Says:

    🙂 Muncesc…nu am incotro!
    Eu, in ultimii ani, am pus bulionul numai in Pet-uri si a tinut. Il torn fierbinte in sticle, dar tin sticla intr-o galeata cu apa rece. Apoi pun dopul imediat si mai tin sticla cam 10 minute in apa rece si apoi o scot. Sticlele le depozitez in pivnita.
    Cred ca se pune bulionul in recipiente din sticla ca sa il mai fierbi la bain-marie, dar eu nu m-am mai complicat.
    Eu ma gandesc ca avantajul la Pet-uri este ca tin la presiuni mai mari si se inchid emertic mai usor decat recipientele din sticla.

  3. ellada Says:

    Je vais commencer, moi aussi a faire mes sauces tomates, il me reste a trouver des bocaux et des bouteilles, et après au travail.

    • gradinaritdupaureche Says:

      🙂 Je rassemble des bocaux et je ne les jette pas apres utilisation. Quand j’achete quelque chose (sauce tomate, moutarde, etc) je cherche d’acheter les produits en bocaux de verre. Puis je les reutilise pour mes conserves.
      Mais j’essaye d’acheter de nouveaux couvercles (quand je n’en ai pas).
      Comme tu vois j’utilise aussi les bouteilles en plastique (PET). Je les ai remplies avec de la sauce tomate.

  4. Victoria Says:

    Minunat ca se poate tine si la peturi.Nici eu nu stiam.Dar reteta??????? :)) ……..care e reteta?

    • gradinaritdupaureche Says:

      🙂
      Rosiile date prin masina de rosii, daca ai…sau la storcatorul de fructe sau printr-o sita. Si sucul asta se fierbe pana scade. Sare dupa gust, eu l-am facut putin mai sarat pentru ca m-am gandit ca tine mai bine. Zahar, la fel, dupa gust. Iar la sfarsit niste conservant.
      Se toarna fierbinte in sticle. Si cam asta este. Nu este o reteta complicata.

  5. Victoria Says:

    bun.multam.tot asa il fac si eu….de obicei.:)) ca de data asta zic pas,din cauza manei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: