Zilele astea văd roşu în faţa ochilor.
Am făcut din roşiile care s-au copt bulion.
Când am tăiat roşiile am mai strâns şi ceva seminţe pentru la anul.
Mi-au ieşit 7 l de bulion.
Nu am avut maşină specială de făcut aşa ceva. Eu storc roşiile la storcătorul de fructe de la robotul de bucătărie. A mai scăpat câte o sămânţă, dar la fel am făcut anul trecut şi nu s-a stricat bulionul.
Muncă multă, dar rămân cu plăcerea de a-l mânca … fiindcă este făcut de mine.
Etichete: bulion, robot de bucatarie, rosii, seminte de rosii, storcator de fructe
5 august 2010 la 23:29 |
Buna, Dana! Muncesti cu spor, vad! Frumoasa recolta, harnica gospodina! care va sa zica bulionul se poate tine si in sticle de plastic? De ce aveam eu impresia ca merge numai in sticle de sticla? Intreb pentru ca de maine intru si eu la munca, adica la facut conservaraie, off, pe caldura asta, e tocmai ce-mi lipsea!
5 august 2010 la 23:56 |
🙂 Muncesc…nu am incotro!
Eu, in ultimii ani, am pus bulionul numai in Pet-uri si a tinut. Il torn fierbinte in sticle, dar tin sticla intr-o galeata cu apa rece. Apoi pun dopul imediat si mai tin sticla cam 10 minute in apa rece si apoi o scot. Sticlele le depozitez in pivnita.
Cred ca se pune bulionul in recipiente din sticla ca sa il mai fierbi la bain-marie, dar eu nu m-am mai complicat.
Eu ma gandesc ca avantajul la Pet-uri este ca tin la presiuni mai mari si se inchid emertic mai usor decat recipientele din sticla.
6 august 2010 la 07:24 |
Je vais commencer, moi aussi a faire mes sauces tomates, il me reste a trouver des bocaux et des bouteilles, et après au travail.
6 august 2010 la 10:47 |
🙂 Je rassemble des bocaux et je ne les jette pas apres utilisation. Quand j’achete quelque chose (sauce tomate, moutarde, etc) je cherche d’acheter les produits en bocaux de verre. Puis je les reutilise pour mes conserves.
Mais j’essaye d’acheter de nouveaux couvercles (quand je n’en ai pas).
Comme tu vois j’utilise aussi les bouteilles en plastique (PET). Je les ai remplies avec de la sauce tomate.
7 august 2010 la 15:28 |
Minunat ca se poate tine si la peturi.Nici eu nu stiam.Dar reteta??????? :)) ……..care e reteta?
7 august 2010 la 15:49 |
🙂
Rosiile date prin masina de rosii, daca ai…sau la storcatorul de fructe sau printr-o sita. Si sucul asta se fierbe pana scade. Sare dupa gust, eu l-am facut putin mai sarat pentru ca m-am gandit ca tine mai bine. Zahar, la fel, dupa gust. Iar la sfarsit niste conservant.
Se toarna fierbinte in sticle. Si cam asta este. Nu este o reteta complicata.
7 august 2010 la 21:04 |
bun.multam.tot asa il fac si eu….de obicei.:)) ca de data asta zic pas,din cauza manei