În această dimineaţă am cules o mână de gălbenele.
Le-am cules ca să îmi fac macerat uleios de gălbenele pentru că nu mai am cremă de gălbenele.
Eu mă dau cu ea pe mâini şi picioare. Despre gălbenelele se ştie că sunt foarte bune pentru pielea iritată, uscată, crăpată, pentru eczeme, etc.
Am pus gălbenelele (proaspete de data aceasta, pentru că îmi fac şi din flori uscate) într-un borcan curat şi le-am acoperit cu ulei de floarea soarelui (nu mai am ulei de măsline în casă, ar fi fost mai bun).
Eu ţin borcanul la întuneric o săptămână sau două, după care strecor maceratul şi îmi fac crema.
Despre cremă povestesc când o voi face.
Etichete: borcan, crema de galbenele, eczeme, galbenele, macerat, macerat uleios, macerat uleios de galbenele, piele crapata, piele iritata, piele uscata, ulei de floarea soarelui, ulei de masline
29 iulie 2010 la 22:38 |
Dana tu peux me le traduire, j’ai des problèmes de peaux et je voudrais comprendre ta recette.
29 iulie 2010 la 22:56 |
Avec plaisir.
C’est un macerat huileux de calendulla.
J’ai mis des fleurs (on peut mettre des fleurs seches aussi) dans un pot propre et j’ai ajoute de l’huile de tournesol (je n’ai pas eu de l’huile d’olive, car celui-ci est le meilleur) seulement pour couvrir le fleurs. Et je tiens ce pot loin de la lumiere environ une semaine et demie. Les fleurs de calendulla sont tres bonnes pour la peau seche, irritee, pour les fissures ou pour les eczemas.
Tu peux utiliser le macerat apres que tu le filtres.
Mais je l’utilise dans une creme pour mes mains et mes pieds.
Quand je ferai la creme, je vais te montrer comment je la fais.
J’espere que tu as compris.
30 iulie 2010 la 00:35 |
Merci Dana, demain je vais aller dans mon jardin ramasser les fleurs.
30 iulie 2010 la 09:01 |
Ei,uite,asta o voi face si eu pana mai am flori prin gradina.Din galbenele nu am facut nimic doar le-am strans si uscat,pentru infuzie.
Da,alifia de galbenele ma scapa pe mine si de arsurile de pe maini,mi-a dat doctorita ,cea care are PETROLATUM,se gaseste la farmaciile obisnuite fiindca alifia de la naturisti nu contine asa ceva.
Sper sa prind postarea cu ce faci mai departe dupa ce se macereaza in ulei 😉 😀
30 iulie 2010 la 13:32 |
Pai saptamana viitoare imi fac sigur crema.
31 iulie 2010 la 17:02 |
What a great way to use calendula flowers! I’m sure you will get a lot of great calendula oil.
31 iulie 2010 la 22:28 |
Yes, I make tea also but now I’m going to make some calendula cream with this oil.
28 noiembrie 2010 la 20:51 |
Bună! Pot să mă ajuţi cu câteva informaţii despre maceratul ăsta uleios (eu l-am făcut cu ulei de măsline şi flori uscate):
1. am făcut o cantitate cam mare pentru ce-mi trebuie mie. am pus o parte într-un recipient pentru a-l folosi pentru demachierea ochilor (sper că e ok; ce părere ai?) A mai rămas destul de mult şi am observat că se depun anumite impurităţi foarte fine pe fundul bolului în care l-am pus momentan. Ai idee cum aş putea să-l strecor? Sau e-n regulă, nu e nicio problemă cu ele?
2. cum se depozitează ce-a rămas şi nu folosesc chiar acum? la frigider? la loc uscat? sau să-l arunc pentru că n-ar trebui să-l păstrez? (estimez că nu voi avea nevoie de el mai devreme de 2-3 luni).
Mulţumesc 🙂