Morcovi

Morcovii par şi ei că suferă din cauza ploilor.

Văd că au plesnit unii dintre ei. Bănuiesc că a fost apă prea multă.

Sub frunze a apărut puţin mucegai. Voi încerca să îi mai răresc sau să le mai rup din frunze.

Iar pe cel plesnit, când l-am scos erau nişte afide … puricei albi.

morcovi

morcovi

Publicitate

Etichete: , , , ,

5 răspunsuri to “Morcovi”

 1. Alexandra Says:

  Se pare ca apa in exces ar fi motivul pentru care se crapa, dar mai studiez si-ti spun si tie.Eu inca n-am scos niciunul, dar am sa scot si te anunt. Seara buna!

 2. MirelaLucia Says:

  am si eu o intrebare. Cum reusiti suratelor sa puneti semintele de morcovi astfel incat sa aiba unde sa se dezvolte. Eu am aruncat la gramada, au iesit padure si am incercat sa le mai raresc, dar imi e mila sa smulg 80% din ele. Plus ca dau sa le scot pe cele din jurul unuia si iese si ala care trebuia sa ramana de fapt.

  la ce distanta se plateaza sau cat spatiu sa las in jurul lor.

  • gradinaritdupaureche Says:

   Trebuie sa le pui mai rar, cat poti tu de rar. Stiu ca cel mai bine este sa amesteci samanta cu nisip fin..intr-o anumita proportie, pe care am uitat-o.
   Iar apoi cand cresc putin, sa incepi sa le raresti…FARA MILA. 🙂
   Stiu ca se lasa macar 8-10 cm intre plante.

 3. Adinuca Says:

  Eu nu-i pot pune rar asa ca-i amestec cu nisip si ii presar ca „Sarea in Bucate”. Apoi cand au 5 -7cm plantutele le raresc la 7 cm unul de altul. Daca ti-e greu asa, pune seminte drajate. Drajarea se referă la acoperirea seminţelor cu o peliculă, având în componenţă un liant, substanţe insecto-fungicide, erbicide, biostimulatori, uneori substanţe nutritive şi microelemente. Seminţele primesc o formă regulată, cu avantaje importante pentru semnatul de precizie. Este indicat ca seminţele drajate să fie semănate în sol reavăn şi mai la suprafaţă, deoarece mai în adâncime există aer mai puţin şi răsărirea este mai dificilă. Până la răsărirea seminţelor patul germinativ se menţine umed.
  Si cel mai important fiecare samanta drajata de morcov in loc sa fie cat gamalia este putin mi mica decat o boaba de piper. Dar poti sa o asezi cu manuta ta in strat una cate una

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: