Astăzi am rărit ţelina. Ştiam că atunci când o repici trebuie să îi mai rupi din frunze şi să îi ciupeşti din rădăcini. Săraca… aşa a ajuns. Sper că nu mi-am bătut joc prea tare de ea.
Ei…şi mai am aşa: pătrunjel
Mărar, care are floare deja şi mă bate gândul să mai semăn puţin.
Fenicul, de care m-am îndrăgostit deja.
Cimbru
Busuioc, care dă să înflorească. Cred că o să îi rup vârfurile ca să facă frunze mai multe.
Iar acesta este leuşteanul pus din seminţe.
Cu atâta verdeaţă în grădină, acum pun la orice fel de mâncare. Toate mâncarurile sunt verzi. 🙂
Etichete: busuioc, cimbru, fenicul, leuştean, mărar, pătrunjel, telina, telina rarita, telina repicata, verdeata
27 iunie 2010 la 11:32 |
frumose-s verdeturile din gradina ta!
ai mancat deja din feniculul pus de tine?
27 iunie 2010 la 11:34 |
Am mancat frunzele. Nu s-a format inca bulbul acela. Dar cresc frunze foarte multe.
27 iunie 2010 la 14:28 |
Am inceput si eu sa rontai din frunzele de fenicul. Buna trabsoara facuram noi cu el. Am vrut sa-ti zic, dar nu mai stiam daca erai tu sau Balaura, trebuie rarit la 25 cm distanta.
27 iunie 2010 la 14:36 |
eu n-am pus anul asta.
insa anul viitor o sa incerc si eu.
1 iulie 2010 la 07:40 |
am pus si eu fenicul. Al tau e mare. N-am mancat niciodata. Eu am inteles ca e bun pentru preparatele de peste si cum sunt fan peste…. astept sa mai creasca sa vad si eu care e treaba cu feniculul asta de-l lauda toata lumea.
Cu mararul cum faci? dupa ce florile formeaza seminte le arunci in pamant tot acolo?
Cimbrul e mare, asa e si la mine. Ma gandeam sa il tai si sa-l usuc. Daca il tai, nu mai da altul, nu? nu e ca la leustean.
Cred ca pun multe intrebari prostesti dar e primul an al meu de gradinarit din toate aspectele. Nu am avut bunici la curte sau la tara asa ca si banala punere de seminte intr-un pamant a fost o adevarata aventura pentru mine.
1 iulie 2010 la 07:41 |
si inca un lucru. Baga busuiocul si eventual levantica daca ai, la greu printre randurile de rosii, le feresc de multi daunatori
1 iulie 2010 la 09:36 |
Nu am gatit peste cu fenicul inca. Dar o sa fac lucrul acesta cat de curand. In schimb l-am folosit la toate felurile de mancare si mi-a placut foarte mult.
Nu arunc semintele de marar. Eu strang tijele uscate cu tot cu flori (pentru muraturi) si le invelesc in ziar. Dupa ce se usuca bine, bine scutur samanta si o tin pentru anul urmator. Pot fi scuturate cum zici tu, dar eu nu stiu unde o sa sap anul urmator. De obicei mararul care iese el pe unde vrea este cel mai viguros si parfumat.
Cimbrul nu mai da anul urmator, nu este ca leusteanul. A inflorit cimbrul tau?
Stai linistita ca nici eu nu sunt as in gradina, dimpotriva. Dar mai intreb, mai caut pe net si ma lamuresc.